سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه هفته پیشگیری از مسمومیت یکم تا هفتم آبانماه با شعار "با افزایش آگاهی مانع مسمومیت دارویی شویم" نامگذاری شده، گفت: در این هفته باید راه های پیشگیری از مسمومیت و راه های درمان در صورت بروز مسمومیت را به افراد آموزش داده شود.
سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه هفته پیشگیری از مسمومیت یکم تا هفتم آبانماه با شعار "با افزایش آگاهی مانع مسمومیت دارویی شویم" نامگذاری شده، گفت: در این هفته باید راه های پیشگیری از مسمومیت و درمان در صورت بروز مسمومیت به افراد آموزش داده شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر امام بخش قائدی در برنامه زنده پیک سلامت از شبکه استانی دنا، مسمومیت دارویی، غذایی و مسمومیت با گاز مونوکسید کربن را از جمله مسمومیت ها عنوان کرد و گفت: مسمومیت با گاز منوکسید کربن(co) کشنده ترین نوع مسمومیت غیر عمدی در کشور بوده که شیوع آن در فصل زمستان بسیار زیاد است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 81 مورد بر اثر گاز مونوکسید کربن دچار مسمومیت شدند، اظهار داشت: این آمار در 6 ماهه اول سالجاری 68 مورد بوده که نسبت به سال گذشته، افزایش پیدا کرده است.
توصیه هایی برای پیشگیری از مسمومیت ها
دکتر قائدی توصیه کرد: شهروندان ضمن استفاده بهینه از وسایل گرمازا در فصول سرد سال، در خصوص سالم بودن و استفاده صحیح از وسایل گرمایشی و مسیر خروجی گاز مونوکسید کربن از دودکش این وسایل را به دقت بررسی نمایند.
وی اذعان داشت: یکی دیگر از مسمومیت ها مسمومیت مواد غذایی است، که بهترین راه پیشگیری از این مسمومیت، آماده کردن، پخت ایمن غذا و اجتناب از مصرف غذاهای ناسالم است.
سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به بالا بودن سرانه مصرف دارویی در کشور، گفت: بیمار با مراجعه به پزشک انتظار دارد که یک روزه بهبود یابد و در غیر این صورت مجدد به پزشک مراجعه نموده، که این امر باعث ایجاد تعدد دارویی(مصرف همزمان 4 قلم دارو و یا بیشتر در شبانه روز) خواهد شد.
وی با بیان اینکه استفاده بیش از حد مجاز هر دارو یا ماده ای می تواند باعث مسمومیت دارویی شود، ادامه داد: ناآگاهی افراد در استفاده از دارو و مصرف خودسرانه آنها نیز از جمله عوامل بروز مسمومیت دارویی در فرد است.
دکتر قائدی در خصوص مسمومیت دارویی در کودکان که در این نوع مسمومیت معمولا داروها به صورت اشتباه مصرف می شوند، توصیه نمود: خانواده ها باید داروها را دور از دسترس اطفال قرار داده و همچنین سعی کنند آنها را در بسته بندی خود نگهداری نمایند.
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان در ادامه اشاره ای نیز به برنامه های هفته جهانی غذا در این معاونت داشت و گفت: برپایی نمایشگاه روز جهانی غذا با حضور برخی واحدهای تولیدی استان، برگزاری همایش پیاده روی، برپایی ایستگاه سلامت در مصلی شهر یاسوج و جشنواره صبحانه سالم در مدارس از جمله برنامه های معاونت غذا و دارو استان در این هفته بوده است.
دکتر قائدی افزود: پرخوری و کم خوری افراد منجر بیماری های مختلفی از جمله بیماری های قلبی عروقی می شود، بنابراین لازم است افراد اصول تغذیه سالم را بدانند تا از بروز برخی بیماری ها پیشگیری نمایند.
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان در خصوص اطلاع رسانی و افزایش فرهنگ مصرف کنندگان مواد غذایی و آشامیدنی، یادآور شد: سازمان غذا و دارو اقدام به تدوین دستورالعمل درج نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی نموده که این امر با هدف افزایش آگاهی مصرف کنندگان و اصلاح الگوی مصرف در ارتقا سلامت طراحی و تدوین شده است.
دکتر قائدی ارتقاء اطلاعات و کمک به انتخاب مواد غذایی برای مصرف کننده، تقویت نظارت مردم بر مواد غذائی، کنترل و کاهش نامحسوس تبلیغات مواد غذائی مضر و ارتقای سلامتی مردم و کاهش بیماری های مرتبط با غذا(بویژه بیماریهای غیر واگیر) را از اهداف برچسب گذاری چراغ راهنمای تغذیه ای عنوان کرد.
وی در پایان اشاره ای به بر چسب اصالت کالا داشت و گفت: دارا بودن برچسب اصالت کالا بر روی کالاهای سلامت محور و ارسال کد 16 رقمی مندرج بر روی آن به سامانه 20008822 یا تلفن گویای 0216185کمک می کند تا مصرف کنندگان از سلامت کالا مطمئن شوند.